KARAEFE Zeytinyağlı Dolmalık Kabak Kurusu Tarifi


Karaefe Zeytinyağlı Dolmalık Kabak KurusuMalzemeler:

- Karaefe Dolmalık Kabak Kurusu (22-25 Adet )
- 1 iri soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım demet dereotu
- 1 bardak pirinç
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 2 bardak su

 

Yapılışı:

Kuru kabaklar akşamdan ıslatılır. Ertesi günü yeteri kadar yumuşamamışsa biraz haşlanabilir. İnce kıyılmış soğan ve sarımsak zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine yıkanmış pirinç eklenir, 2-3 dakika kavrulur. Sonra salça, tuz, karabiber ince kıyılmış dereotu ve nane eklenir. Kısa bir süre karıştırmadan sonra atesten alınır ve kapak kapatılır. Yarım saat dinlendirilir. İç malzeme kabakların yarısına kadar bastırmadan doldurulur. Tencereye dizilir. Üzerine su bırakılır. Kapaklı olarak orta ateşte 25-30 dakika pişirilir. Ilık olrak servis yapılır.

Afiyet olsun...