KARAEFE Kuru Sebzeli Köy Pilavı


Karaefe Kuru Sebzeli Köy PilavıMalzemeler:

- KARAEFE Kurutulmuş Karışık Sebze İnce 50 gr
- 2 adet kuru soğan
- 2 bardak arpa şehriye
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 çay kaşığı kekik karabiber tuz


Yapılışı:

Kuru sebzeleri geceden suda bekletin.  Patlıcan, biber ve kabakları ayrı tencerelerde 10 dakika haşlayıp ince ince doğrayın.  Kuru soğanı margarinle birlikte pembeleştirip sebzeleri içerisine atın. 4-5 dakika kavurup üzerine domates doğrayın.Karabiber, kekik ve tuz ilave edip sosu 10 dakika daha kaynatın.  Arpa şehriyeleri 1 kaşık margarinle pembeleştirin. Üstüne kuru sebzeleri atıp 3 bardak su koyun. Tuz ilave edip kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun...