KARAEFE Kuru Bamya Çorbası


KaraEfe Kuru Bamya ÇorbasıMalzemeler:

- KARAEFE Kurutulmuş bamya (küçük bamya 50 gr)

- Koyun eti 100 gr küçük doğranmış

- Tereyağ 1,5 kaşık

- Kuru soğan 1 orta boy

- Salça (arzuya göre) 1 tatlı kaşığı

- Et suyu 2 su bardağı

- Limon 1 adet

- Tuz 1 tatlı kasığı

 

Yapılışı:

Bamyaları 1 peçete arasında ovun. (Kenar kılçıklarının çıkması için) 1 tencerede üzerine çıkacak kadar su koyun. 1 tutam tuz atıp 5 dakika haşlayın. iplerinden sıyırıp hazırlayın, kuşbaşından küçük doğranmış etleri de ayrı bir kapta haşlayın. Bir başka tencerede soğanı yağda pembeleştirin. Sulandırılmış salçayı ilave edin,1 tasım kaynatıp et suyunu dökün kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Haşlanmış bamyayı ve etleri de dökün. Tuz koyup yarım saat pişirin. Servise sunun. Limonu az gelirse kişinin arzusuna göre ilave edilebilir.