KARAEFE Etli Kuru Bamya


KaraEfe Etli Kuru BamyaMalzemesi:

- 100 gram kuru bamya,

- Sirke,

- 1 tane orta boy havuç,

- 3 çorba kasıgı tereyagı,

- 300 gram kusbası kuzu eti,

- İnce kıyılmış 2 iri soğan,

- Tuz,

- 4 bardak et suyu yoksa su,

- 1 limonun suyu.

 

Yapılışı:

Bir tencereye bol su koyup kaynatın ve bamyaları ipiyle içine atın. Bir kahve fincanı sirke katıp beş dakika kaynattıktan sonra çıkarın, soğuk suya tutun. Havucu tavla zarı gibi doğrayın. Yağı bir tencereye koyup kızdırın, etleri ilave edip 4-5 dakika kavurun, ardından soğanları katıp 3-4 dakika daha kavurun. Tuzunu ve suyunu koyup pişirmeye başlayın. Bamyaların ipini çıkarın et suyu, limon suyu ve havuç katarak beraber bir saat pişirin.
Afiyet Olsun